آموزش رایگان بورس – قسمت شانزدهم

آموزش رایگان بورس – قسمت شانزدهم

میلیاردر های بورس ایران کدام اند؟

در حال حاضر 19 شرکت در گروه بزرگ‌ترین شرکت‌های بورس قرار دارند كه ارزش سهام این شرکت‌ها بیش از یک‌ میلیارد دلار يا بيش از هزار ميليارد تومان است.

طبق آمار بورس اوراق بهادار تهران در حال حاضر ارزش سهام 19شرکت در بورس تهران بيش از يك ميليارد دلار است و اين شركت‌ها در گروه بزرگ‌ترین شرکت‌های بورسي قرار دارند.

اما شركت‌هاي ميلياردي تالار شيشه‌اي از زمان ورود شركت مخابرات به بورس ظهور كرد زيرا با عرضه سهام مخابرات در بورس اين شركت به عنوان بزرگ‌ترين شركت بورسي لقب گرفت و با افزايش شاخص‌هاي بورس ارزش سهام آن رشد كرد و در بالاترين سطح به 17 هزار ميليارد تومان رسيد اما در سال جاري همزمان با افت قيمت‌ها و شاخص‌هاي بورس، قيمت سهام اين شركت نيز نزول كرد و ارزش بازار آن اكنون 10 هزار ميليارد تومان است.

با اين حال شركت مخابرات هنوز بيشترين ارزش بازار را در ميان شركت‌هاي بورسي دارد و در صدر جدول ايستاده است؛ پس از آن سهام 18 شركت ارزشي بيش از يك ميليارد دلار در بورس تهران دارند.

به اين ترتيب پس از مخابرات دو شرکت ملی مس ایران و فولاد مبارکه به‌ترتیب با ارزشي معادل شش هزار و 605 و پنج هزار و 725 ميليارد تومان جایگاه‌های دوم و سوم شركت‌هاي میلیاردي بورس تهران را به‌خود اختصاص داده‌اند. شرکت‌های سرمایه‌گذاری امید، سرمایه‌گذاری غدیر و بانک پاسارگاد هم رتبه‌های سوم تا ششم این جدول را در اختیار دارند.پس از این شرکت‌ها، شرکت‌های فولاد خوزستان، گل‌گهر، چادر ملو، گسترش نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی پردیس، بانک ملت، بانک‌ پارسیان‌، بانک تجارت، پالايش نفت بندرعباس، توسعه‌ معادن ‌و فلزات‌، مدیریت ‌پروژه‌های ‌نیروگاهی‌، فولاد خراسان و پتروشیمی‌ خارک با ارزشي معادل 1241 ميليارد تومان رتبه‌های دیگر شركت‌هاي بزرگ و میلیاردي‌های بورس را تشکیل می‌دهند.

شوخی با بورس

اعلام غیرمنتظره افزایش “بهره مالکانه” و پس گرفتن” پروانه بهره برداری” معادن گل گهر و چادرملو, در شرایط حاضر, در طول ۲۴ ساعت, چنان جو بازار سهام کشور را آشفته نمود که سازمان بورس به ناچار دست به توقف نماد این شرکت ها زد, تا بازار تازه رونق گرفته, دوباره در لاک رکود فرو نرود.

تی دیوار بی اعتمادی چنان قد علم کرد که پس از اعلام سازمان بورس مبنی بر بازگشایی نمادهای مزبور در پی برطرف شدن مسئله فوق, صف های فروش میلیونی شرکت های مزبور ظاهر گشت.. برخی می گویند ,” بهره مالکانه و پس گرفتن پروانه بهره برداری” تنها یک شایعه دولتی بود, اما آیا تهیه کنندگان این شایعه می دانند که شوخی با بورس تازه نفس, چه پیامدهایی می تواند برای بخش های مختلف اقتصاد کشور داشته باشد؟ ایا می دانند که شرکت های مزبور, دستی هم در سبد “سهام عدالت” اهدایی دولت به دهک های مختلف جامعه دارند و با بحرانی شدن وضعیت این شرکت ها, سود سهام پرداختی سهام عدالت نیز کاهش خواهد یافت و پیامدهای منفی آن افزایش؟ آیا می دانند که جلب اعتماد دوباره جامعه سهامداری چه هزینه های مالی و مهمتر, زمانی, در پی خواهد داشت؟ چه خوب است که این, تنها یک برداشت بدبینانه رسانه ای باشد.

اما واقعیت این است که بازار شکننده بورس کشورمان, تاب تحمل شایعات از جنس دولتی را ندارد. به راستی برندگان اصلی این موج پراکنی کدامین گروه ها هستند؟

مبدا اصلی دست گذاشتنی به این ظرافتی, در حالی که توجه همه بازیگران بازار به دنبال نشانه های احتمالی مثبت بازار بود, در کدامین جلسه, در کدامین ذهن خلاق! و با چه استدلالی به وقوع پیوست؟

آیا واقعا بهترین زمان اعلام این رویداد و مهمتر از آن توسعه یافته ترین روش حل این معضل, پرت نمودن خبر مزبور در دامن بورس بود؟

0 پاسخ به "آموزش رایگان بورس - قسمت شانزدهم"

ارسال یک پیام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

بنیاد علمی آموزشی تدبیر با بیش از 2دهه فعالیت آموزشی، آموزش‎های نوین کاربردی و مهارتی را در زمینه‌های مدیریتی، مالی، سرمایه‌گذاری، بازار کار و… برگزار می‌نماید. در راستای اعتلای دانش و توانمندسازی آحاد جامعه، سعی کرده‌ایم بالاترین کیفیت خدمات آموزشی را بر بسترهای نوین فناوری اطلاعات ارائه نماییم تا گامی در جهت عدالت آموزشی و بهره‌مندی همگان از دانش روز، برداریم.

تماس با ما

هدف ما،

آموزش صحیح برای موفقیت شماست …

تهران، میدان رسالت، پلاک 847
02177803099 – 02177805359

واتساپ 09902099881
info[@]karinic.ir


© تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای کارینیک محفوظ بوده و این برند تحت مالکیت بنیاد تدبیر می‌باشد.کلیه دوره‌ها تحت مالکیت معنوی نشر دیجیتال پردیس، در وزارت ارشاد ثبت شده است.