آموزش رایگان بورس – قسمت سی و چهارم
صندوق سرمایهگذاری مشترک
این گونه صندوقها که توسط شرکتهای سرمایهگذاری یا بانکها اداره میشوند، پول سهامداران خود را بر روی انواع اوراق بهادار همچون سهام اوراق قرضه و ابزارهای بازار پول سرمایهگذاری میکنند و ممکن است مدت زمان تشکیل آنها کوتاه یا بدون محدودیت زمانی باشد.
به این ترتیب، سرمایهگذاران اینگونه صندوقها در واقع، دارای سبد متنوعی از اوراق بهادار هستند و ریسک سرمایهگذاری آنها نیز در حداقل میزان ممکن خواهد بود.این گونه صندوقها ممکن است در سرمایهگذاریهای خود عملکرد محافظهکارانه یا جسورانهای داشته باشند.
سهام غیرقابل انتقال
مديران بايد تعداد سهامي را كه اساسنامه شركت مقرر كرده است دارا باشند. اين تعداد سهام نبايد از تعداد سهامي كه بموجب اساسنامه جهت دادن راي در مجامع عمومي لازم است كمتر باشد. اين سهام براي تضمين خساراتي است كه ممكن است از تقصيرات مديران منفرداً يا مشتركاً بر شركت وارد شود. سهام مذكور بانام است و قابل انتقال نيست و تا زمانیكه مديري مفاصاحساب دوره تصدي خود در شركت را دريافت ننموده است سهام مذكور در صندوق شركت بعنوان وثيقه باقي خواهد ماند.
نسبتهای مالی
به نسبتهای به دست آمده از صورتهای مالی شرکت که برای مطالعه وضعیت شرکت و قیمت سهام آن مورد استفاده قرار میگیرد، نسبتهای مالی میگویند. نسبت جاری، نسبت P/E، نسبت قیمت به ارزش دفتری، نسبت سود پیش از کسر مالیات به فروش و نسبت سریع (نسبت آنی) از مهمترین نسبتهای مالی هستند. برای به دست آوردن این نسبتها از متغیرهایی همچون ارزش دفتری، پوشش سود هر سهم، بازده جاری، EPS و میزان نوسانپذیری قیمت استفاده میشود.
نسبت نقدی
نسبت حجم نقدینگی و اوراق بهادار قابل فروش به تعهدات جاری شرکت را نسبت نقدی میگویند. این نسبت نشان میدهد که شرکت حداکثر تا چه زمانی میتواند بدهیهای خود را تسویه کند.
نمودار تغییرات قیمت
به طور معمول، تغییرات قیمت یک دسته از سهام را بر روی یک نمودار رسم میکنند، به این امید که بتوانند تغییرات قیمت آن را در آینده پیشبینی کنند. این نمودارها در زمینه پیشبینی تغییر قیمت سهام، اوراق قرضه و برگههای اختیار خرید و فروش سهم رسم میشوند.
بازار نزولی
جو بدبینی حاکم بر بازار اوراق بهادار و وضعیتی که مردم باور دارند، بازار سیر نزولی خواهد داشت. در این بازار همه فروشنده هستند و قیمتها نیز به شدت کاهش مییابد.
بازار صعودی
به عکس بازار راکد، در این حالت مردم به آینده بازار خوشبین هستند و قیمت اوراق بهادار نیز در اثر هجوم مردم برای خرید رو به صعود است.
ضریب بتا یا عامل بتا
ضریب یا عامل بتا وسیلهای است برای ارزیابی عملکرد یک سهم خاص یا طبقهای از سهام در جریان حرکت کلی بازار. اگر بتای سهمی برابر با یک باشد، افزایش و کاهش قیمت آن درست مطابق حرکت بازار خواهد بود. در صورتی که اگر بتای سهمی 2 باشد، افزایش و کاهش قیمت آن دو برابر خواهد بود. برای مثال، هنگامی که بازار 10درصد رشد قیمت را تجربه میکند، قیمت این سهم 20درصد افزایش مییابد و زمانی که بازار 10درصد سقوط میکند، قیمت این سهم 20درصد کاهش مییابد.سهمی که بتای آن 5/0درصد است، اگر رشد قیمتها در سطح بازار 10درصد باشد، رشد قیمت آن 5درصد خواهد بود، سهمی که بتای صفر دارد، در جهت عکس بازار حرکت میکند. در مدل قیمتگذاری دارایی سرمایهای (CAMP)، ریسک سیستماتیک از بتا محاسبه میکنند.
نوسان گیری
در این روش، سرمایهگذار با پذیرفتن ریسک فراوان، اقدام به خرید و فروش چندین باره سهام یک شرکت خاص میکند تا به این ترتیب، از نوسان قیمت آن سهم در طول یک دوره مشخص استفاده کند و به سود سرمایه چشمگیری دست یابد.
0 پاسخ به "آموزش رایگان بورس - قسمت سی و چهارم"